Keittiösuunnittelu hyötyy nopeasta valokuituverkosta

Etusivu / Ajankohtaista / Keittiösuunnittelu hyötyy nopeasta valokuituverkosta

Kotimainen keittiö syntyy Kankaanpäässä

Keittiösuunnittelu hyötyy nopeasta valokuituverkosta

Esan Levykaluste Oy tuntee suomalaisten keittiöiden tarpeet. Yrityksellä on lähes 40 vuoden historia ja kokemus keittiöiden valmistamisesta, laatua ja ammattitaitoista palvelua unohtamatta.

Kankaanpääläinen Esan Levykaluste Oy perustettiin vuonna 1982. Kaikki sai alkunsa, kun Esa Husari huomasi Kankaanpään seudulla sopivan markkinaraon ja päätti aloittaa keittiökalusteiden valmistamisen.

– Isäni palkkasi yritykseen puusepän, jonka opeilla toiminta saatiin käyntiin. Alku ei välttämättä sujunut erityisen hyvin, mutta kokemuksen ja osaamisen karttuessa yritys alkoi pärjätä, yrityksen nykyinen toimitusjohtaja Jaakko Husari kertoo.

Yritys on alusta asti luvannut asiakkailleen laatua.

Yritys on alusta asti luvannut asiakkailleen laatua. Valmistuksessa yhdistyvät perinteinen puusepäntaito ja valmiit komponentit. Työtä leimaa digitaalinen suunnittelu sekä nykyaikaisesti koneistettu tehdas Niinisalossa.

– Kilpailu markkinoilla on kasvanut, mutta olemme onnistuneet erottumaan kilpailijoista yksilöllisen toteutuksen, asiantuntevan palvelun ja laadukkaan lopputuloksen sekä kotimaisuuden ansiosta, Husari arvioi.

Viime vuosina Esan Levykalusteen kysyntä on kasvanut. Husari uskoo, että taustalla vaikuttaa kuluttajien laatutietoisuus. Perheyritys on seissyt arvojensa takana jo vuosikymmenten ajan, mikä on vakuuttanut uudesta keittiöstä haaveilevat asiakkaat.

 • Jaakko Husari
 • Esan Levykalusteen myymälä
 • Tehdasympäristö

Yrityksen kasvun myötä Esan Levykalusteessa huomattiin, etteivät Kankaanpään markkinat yksin riitä. Myyntiä laajennettiin Pirkanmaalle ja pääkaupunkiseudulle. Nykyään yrityksellä on keittiömyymälä Kankaanpään lisäksi Tampereella. Tehdas on kuitenkin haluttu pitää tutulla paikallaan Niinisalossa, Kankaanpäässä. Syitä Husari luettelee useampia.

– Kankaanpään kaupunki on ollut aktiivisesti mukana investointihankkeissamme ja tarjonnut resursseja yrityksen kehittämiseksi. On hienoa toimia joustavassa, pikkukaupungissa, jossa kustannukset ovat maltillisia. Lisäksi korona-aikana olo on ollut turvallinen, kun suuret tartuntaryppäät eivät ole uhanneet tehtaan toimintakykyä.

Kankaanpään kattava valokuituverkko on myös tullut tarpeeseen. Internetyhteyden katkeaminen voi pahimmillaan seisauttaa koko toiminnan.

Kankaanpään kaupunki on ollut aktiivisesti mukana investointihankkeissamme ja tarjonnut resursseja yrityksen kehittämiseksi.

– Olemme täysin lankojen varassa. Liikuttelemme päivätasolla paljon tietoa, joten hyvät yhteydet ovat meille elinehto. Ilman kuitua emme varmaan tulisi edes toimeen, Husari naurahtaa.

Tulevaisuudessa Esan Levykaluste toivoo kaupungilta lisää yhteistyötä ja näkyvyyttä esimerkiksi Pirkanmaan suuntaan. Kehuja saavat niin kaupungin tarjoamat palvelut kuin harrastusmahdollisuudet.

– Kankaanpää on Pohjois-Satakunnan keskus. Välimatka Tampereelle on lyhyt, joten markkinointia voisi suunnata lisää etenkin sinne suuntaan. Kun saamme lisää ihmisiä Kankaanpäähän, saamme myös ajan myötä lisää työpaikkoja ja sen myötä palvelutkin säilyvät täällä, Husari kiteyttää.

 

3 hyvää syytä valita Kankaanpää 

 • Kankaanpää on Pohjois-Satakunnan keskus, ja täällä on hyvät mahdollisuudet niin asumiseen, harrastamiseen kuin yrittämiseen.
 • Nopea ja varma verkkoyhteys on monelle yritykselle elinehto, niin myös meille. Kankaanpään kattavan valokuituverkon ansiosta yhteydet toimivat takuuvarmasti.
 • Kankaanpään kaupunki tukee yrityksiä niin pienissä kuin suuremmissa murheissa ja toimii mahdollistajana esimerkiksi investointien ja infrastruktuurin kehittämisen suhteen.

Esan Levykaluste Oy

 • Perustettu 1982
 • Perheyritys, toimitusjohtaja Jaakko Husari
 • Henkilökuntaa 19, lisäksi useita jatkuvasti työllistettyjä alihankkijoita
 • Tuotanto Niinisalossa
 • Keittiömyymälät Niinisalossa ja Lielahdessa Tampereella
 • Valmistaa myös alihankintana yksittäisiä komponentteja, isompia sarjoja ja erikoistuotteita.