Osaava työvoima on yksi Hietakulman painopistealueista

Osaava työvoima on yksi Hietakulman painopistealueista

Hietakulma Oy on valmistanut puuelementtejä ja kattoristikoita Kankaanpäässä jo yli 30 vuoden ajan. Rakennusalan ammattilaiset käyttävät elementtejä omakotitaloihin, rivitaloihin ja varastohalleihin. Hietakulma on työntekijöiden ja ammattilaisten keskuudessa arvostettu yritys ja hyvä työnantaja, koska yritys tukee vahvasti osaamisen kehittämistä.

– Rakennusteollisuudessa itse työ ei ole vuosien aikana kovin paljon muuttunut, mutta kaikki muu sen ympärillä on. Vaatimukset laadunvalvonnassa, kirjaamisessa ja havainnoinnissa ovat kasvaneet. Kaikessa ollaan paljon tarkempia kuin esimerkiksi 10 vuotta sitten, Olli Hietanen sanoo.

Toimihenkilöiden puolella vaatimukset ovat sen sijaan kasvaneet todella paljon. Hän on itse valmistunut insinööriksi vuonna 2010 ja silloin maailma oli eri.

– Kun isäni perusti Hietakulman, hän oli yrityksessä yksin. Minulla on ollut siihen verrattuna huipputilanne. Olen päässyt mukaan yritystoimintaan ja minulle on annettu oppimiseen mahdollisuus. Nyt minulla on tuotantotalouden DI-tutkinto on viimeistä silausta vaille valmis, joten oppimiskäyrä jatkuu. Työntekijät ovat samaa mieltä. Hekin ovat valmiita oppimaan.

Olemme pyrkineet luomaan mahdollisimman hyvät työolosuhteet ja puitteet työntekijöiden kehittymiselle.

Työntekijöiden arvostus työnantajaa kohtaan näkyy myös siinä, että Hietakulmalla on paljon pitkiä työuria. Moni työntekijä on työskennellyt koko aikuisikänsä yrityksessä. Tässä piilee myös haaste, sillä eläköitymisiä on tulossa tänäkin vuonna.

– Haasteena Kankaanpäässä on se, että nuoremmat työntekijät suuntaavat isompiin kaupunkeihin. Työntekijöitä on vaikeampi saada kuin kymmenen vuotta sitten ja tähän vaikuttavat niin kaupungistuminen kuin syntyvyyden laskeminen. On kuitenkin paljon yrityksen omasta toiminnasta kiinni, mihin hyvät työntekijät hakeutuvat.

Hietakulma on luonut hyvät yhteistyösuhteet muihin alueen toimijoihin. Oppilaitosyhteistyö muun muassa Sataedun kanssa on saanut nuoret hakeutumaan Hietakulmaan kesätöihin ja työssäoppimaan.

Kankaanpää on sijainniltaan otollinen tehtaalle. Kankaanpäästä on hyvät kulkuyhteydet joka suuntaan.

– Tätä työtä ei opi suoraan koulussa, vaan työtä tekemällä. Olemme pyrkineet luomaan mahdollisimman hyvät työolosuhteet ja puitteet työntekijöiden kehittymiselle. Haluamme pitää työntekijöistä hyvää huolta, Olli Hietanen toteaa.

Hietasen mielestä Kankaanpää on sijainniltaan otollinen tehtaalle. Hietakulman tuotteita toimitetaan vuosittain ympäri Suomen. Työmaita on käynnissä pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla ja Levillä. Kankaanpäästä on hyvät kulkuyhteydet joka suuntaan.

– Kankaanpää on myös tehnyt hyvää työtä kaupungin kehittämisessä. Täällä koulut on korjattu ja urheilumahdollisuudet ovat hyvät. Toivoisin, että täällä panostettaisiin vielä enemmän toisen asteen ja korkeamman asteen koulutukseen, jotta nuoret saataisiin myös pysymään täällä.

Keinoksi hän mainitsee esimerkiksi tenttiakvaariot.

– Nykyisin ihmiset opiskelevat paljon etänä. Olisi mahtavaa, jos nuoret huomaisivat, että täältä ei tarvitse fyysisesti lähteä mihinkään.

 

3 hyvää syytä valita Kankaanpää:

  • Kankaanpää on alueena hieno. Kankaanpää on rauhallinen, mutta sieltä löytyvät kaikki palvelut, mitä tarvitaankin. Urheilu- ja harrastusmahdollisuudet ovat hyvät. Lisäksi ihmiset ovat mukavia.
  • Kankaanpäästä on hyvät kulkuyhteydet joka paikkaan.
  • Yritysten ja kaupungin välinen vuorovaikutus on toimivaa. Kankaanpäässä on hyvä yrittää ja kaupunki luo yrittämiselle hyvät puitteet. Toimitilat ovat edullisempia kuin kasvukeskuksissa.

Hietakulma Oy

  • Rakennusteollisuus: Puuelementit ja kattoristikot
  • Perustettu: 1988
  • Työntekijät: 23 + alihankintana 10–20 henkilöä