Kankaanpäässä tehdään betonielementtejä 40 vuoden kokemuksella

Betoni ja Elementti Oy:n toimitiloja

Kankaanpään Betoni ja Elementti Oy on vuonna 1982 perustettu betonielementtituotantoon keskittyvä yritys, joka valmistaa betonielementtejä lähinnä asuntorakentamisen tarpeisiin. Kankaanpään juuret tiilikaupunkina näkyvät yrityksen toiminnassa yhä tänä päivänä, sillä sen erikoisuuksiin kuuluvat tiililaattapintaiset elementit.

Lähes nelikymmenvuotias yritys on yksi pitkäikäisimpiä teollisuuden toimijoita Kankaanpäässä. Se on laajentanut tilojaan useamman kerran vuosikymmenten aikana, ja tehdashalliin on tullut pituutta vähitellen lisää. Toiminta on kuitenkin pysynyt matkan varrella hyvin samankaltaisena.

– Toimitamme jalostettua julkisivuelementtiä isoille rakennusliikkeille, kuten olemme tehneet koko yrityksen historian ajan, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Juha Kuusniemi.

Lähes nelikymmenvuotias yritys on yksi pitkäikäisimpiä teollisuuden toimijoita Kankaanpäässä.

Kuusniemi on ollut talossa jo 14 vuoden ajan. Hän aloitti yrityksessä kesätyöntekijänä opiskellessaan Tampereella. Opiskelujen jälkeen työt veivät miehen betonialan yritykseen toiselle paikkakunnalle, mutta kun hänet pyydettiin yritykseen tuotantopäälliköksi, valinta oli helppo.

– Paljasjalkaisena kankaanpääläisenä paluu kotiseudulle oli luonteva valinta. Kuusi vuotta tuotantopäällikkönä toimittuani siirryin toimitusjohtajan tehtäviin, ja nyt olen ollut toimitusjohtajana kahdeksan vuoden ajan.

Työpaikkoja tarjolla

Kankaanpään Betoni ja Elementti Oy:ssä on avoimia työpaikkoja rakennusalan tekijöille. Ennen pandemiaa yritys pystyi palkkaamaan myös ulkomaista työvoimaa.

– Palkkaisimme mielellämme kotimaisia työntekijöitä, jotta pystyisimme kasvattamaan tuotantoa, Kuusniemi sanoo.

Tällä hetkellä avoimia paikkoja on jopa neljä. Hakijoiden kannalta on positiivista, että aiempaa kokemusta tai edes rakennusalan tutkintoa ei välttämättä tarvita – riittää, kun löytyy jonkinlaista kädentaitoa ja reipasta, työhön tarttuvaa asennetta.

– Olemme kerran palkanneet jopa kokin, ja hän pärjäsi työssä hyvin!

  • Kankaanpään Betoni ja Elementti Oy:n toimittamia elementtejä valmiissa rakennuksessa

Tulevaisuuden tavoitteena vakaa tuotanto

Elementtialalla on mennyt viime vuosina hyvin. Edes talvet eivät ole hidastaneet bisnestä. Koronan myötä tilanne kuitenkin muuttui ja korkeasuhdanne niiasi. Kuusniemi arvioi, että niin olisi käynyt jossain määrin ilman globaalia pandemiaakin.

– Ala kärsi siis ikään kuin tuplana. Myös meillä liikevaihto tippui. Nyt, kaikkien elvytysten jälkeen, kevät on lähtenyt onneksi myynnillisesti hyvin käyntiin.

Tavoitteena on pitää liiketoiminta vähintään yhtä vireänä kuin mitä se oli ennen koronaa

Lähitulevaisuudessa yrityksellä ei ole tiedossa laajentamistarpeita, mutta tavoitteena on pitää liiketoiminta vähintään yhtä vireänä kuin mitä se oli ennen koronaa. Tavoitteeseen pääseminen vaatii uuden työvoiman löytämistä. Yrityksessä toivotaankin, että paikallisen ammattikoulun rakennusalan opiskelijoille mainostettaisiin jo opintojen alussa, millaisia harjoittelu- ja työmahdollisuuksia Kankaanpäässä on.

– Opiskelijat olisi hyvä juurruttaa Kankaanpäähän opintojen alusta asti. Osa työntekijöistämme on 1990-luvulla kaupungista valmistuneita, jotka jäivät meille töihin, kun kysyntää on, Kuusniemi kuvailee

3 hyvää syytä valita Kankaanpää:

  • Kankaanpäässä on kokoonsa nähden paljon teollisuutta ja sen myötä myös mukavasti työllistymismahdollisuuksia.
  • Kankaanpäässä asuminen ja eläminen on edullista.
  • Kaupungista löytyy poikkeuksellisen hyvät urheilu- ja harrastusmahdollisuudet. Kankaanpää tunnetaan taidekaupunkina, ja löytyypä meiltä pääsarjassa pelaava pesäpallojoukkuekin.

Betoni ja Elementti Oy

  • Perustamisvuosi 1982
  • Liikevaihto noin 5 milj. €
  • Betonielementtien vuosituotanto 32 000 neliömetriä
  • Henkilöstön lukumäärä 25 tuotantohenkilöä + 3 toimihenkilöä
  • Kuuluu Kynnös-yritysryhmään, jonka muut yritykset ovat Rakennustoimisto Pekka Kynnös Oy ja Alavuden Betoni Oy