Kiinnostaako robotisointi?

Kiinnostaako robotisointi?

Tuotannon robotisoinnilla tehokkuutta!

Kiinnostaisiko tietää enemmän uusien robottien ominaisuuksista ja hinnoista tai siitä, miten yleisesti robotit voisivat parantaa yrityksesi kilpailukykyä, tuottavuutta?

Nyt on hyvä hetki kutsua yritykseesi käymään ihan normaalina arkipäivänä, jolloin työtä tehdään, Satakunnan ammattikorkeakoulusta asiantuntijat paikalle. He kartoittavat robotin tarvetta ja ammattikorkeakoulun tiloissa asia demonstroidaan ja pääset itse paikalle katsomaan toteuttamista sekä saat tiedon siitä, olisiko robotti yrityksellesi sopiva ratkaisu.

Käyntejä tehdään pk-yrityksiin eri toimialoille, joten ota yhteyttä Satakunnan ammattikorkeakoulun tutkijaan ja projektipäällikköön Toni Seessaloon, puh. 044 710 32 46 ja sähköposti toni.2.seessalo@samk.fi

Robotisointi soveltuu erinomaisesti kaikkeen toimintaan, missä tehdään toistoja. Satakunnan ammattikorkeakoululla on paljon osaamista, mitä voit hyödyntää myös hitsaustyön osalta:

  • robottihitsaus laadun ja tuottavuuden optimointi,
  • uudet materiaalit ja tuotteet,
  • digitalisoitu hitsaus,
  • materiaali- ja energiatehokkuus,
  • hitsausdatan analysointi

Ota yhteyttä matalalla kynnyksellä, sillä asiantuntijan kautta saat puolueetonta tietoa.

Suunnitteilla on syksylle vierailuretki Satakunnan ammattikorkeakoulun tiloihin tutustumaan isommalla ryhmällä, voit ilmoittaa kiinnostuksesi tutustumisretkestä jo nyt mari.raukola@kankaanpaa.fi

Taustatietoa Roposa-hankkeesta:

Robotin asiantuntijoiden havainnot viittaavat siihen, että Pohjois-Satakunnan yritykset hyödyntävät muuta aluetta vähemmän uuden teknologian tuomia mahdollisuuksia ja yrityksillä on selkeitä kilpailukyvyn parantamistarpeita liittyen tuotannon kustannustehokkuuden parantamiseen ja investointien suhteuttamiseen yrityksen kokoon ja takaisinmaksuaikatavoitteisiin. RoPoSa-hankkeen toimenpiteet kohdennetaan juuri näihin toimenpiteisiin.

Robotiikka on kehittynyt huimasti viime vuosien aikana, erityisesti robottien helppokäyttöisyys on parantunut. Markkinoille on tullut muun muassa yhteistyörobotteja sekä eri sovelluksiin räätälöityjä robottiratkaisuja Teollisuusrobottien hinnat ovat olleet tasaisessa laskussa niiden keksimisen jälkeen, Useasti mikro ja pk-yrityksissä tunnistetaan robotisointitarve, mutta investoinnit jäävät toteutumatta jostain syystä.

Syksyllä 2023 on hyvä hetki aloittaa robotisoinnin suunnittelutoimet, sillä uusi rahoituskausi on alkanut.