Maaseudun yritys- ja hanketukien haku on alkanut – mahdollisuuksia Satakunnan yrityksille ja yhteisöille

Maaseudun yritys- ja hanketukien haku on alkanut – mahdollisuuksia Satakunnan yrityksille ja yhteisöille

Maaseudun yritys- ja hanketukien haut EU-rahoituskaudelle 2023–27 ovat alkaneet Hyrrä-asiointipalvelussa. Nyt haettavissa ovat kaikki yritystukimuodot sekä hanketuista yhteisöjen investoinnit, koulutus- ja tiedonvälityshankkeet sekä valtaosa yhteistyöhankkeista mukaan lukien viljelijä- ja yritysryhmähankkeet sekä valmisteluraha.

Lisää hanketukimuotoja tulee hakuun syksyllä 2023. Silloin käynnistyvät esimerkiksi laajakaistahankkeiden, pienhankkeiden ja Leader-ryhmien kautta haettavien alueiden välisten hankkeiden haut.

Hanketukea voidaan hakea joko ELY-keskuksesta tai paikalliselta Leader-ryhmältä. Paikallisen Leader-ryhmän kautta voi hakea tukea enintään viisi henkilöä työllistävien mikroyritysten ja paikallisten yhteisöjen kehittämiseen. Lisää tietoa löydät Leader Pohjois-Satakunnan sivulta.

Tukia haetaan uudistuneessa Hyrrä-palvelussa

Hakemuksia yritystukiin ja erilaisiin kehittämishankkeisiin voi jättää jatkuvasti sähköisen Hyrrä-asiointipalvelun kautta. Hakemusten päätökset tehdään valintajaksoissa. Satakunnan ELY-keskuksen ensimmäinen yritystukien valintajakso päättyy 15.8. Leader Pohjois-Satakunnan hallitus käsittelee hakemuksia seuraavan kerran 17.8.

Lisätietoa aiheesta sekä Satakunnan ELY-keskuksen ja Leader-ryhmien yhteystiedot löydät Maaseutu.fi-sivuston uutisesta:
Maaseudun yritys- ja hanketukien haku on alkanut – mahdollisuuksia Satakunnan yrityksille ja yhteisöille

Pyydämme huomioimaan alkuvaiheen ruuhkan ja osoittamaan yhteydenotot meihin ensisijaisesti sähköpostilla, vastaamme näihin mahdollisimman nopeasti.
Yhteydenotot Mari Raukola ja Pirita Huhtasalo. Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@kankaanpaa.fi.
Huomioithan myös elinkeinopalveluiden loma-ajat, jotka löydät  Business Kankaanpään sivuilta.

Mahdollista hankehakemusta silmällä pitäen, nyt on hyvä hetki laittaa liiketoimintasuunnitelma ajan tasalle ja pyytää kolme vertailukelpoista tarjousta investointeihin liittyen.