Miltä näyttää Kirkkokallion tulevaisuus? – kohti strategisempaa ekoteollisuuspuistoa

Miltä näyttää Kirkkokallion tulevaisuus? – kohti strategisempaa ekoteollisuuspuistoa

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on käynnistänyt Kirkkokallion ekoteollisuuspuiston strategiatyön yhdessä yritysryhmän ja Kankaanpään kaupungin kanssa osana Pohjois-Satakunta vihreän siirtymän aalloilla -hanketta.

Kirkkokallio on Kankaanpään Honkajoella sijaitseva, tällä hetkellä kuuden yrityksen muodostama ekoteollisuuspuisto. Kirkkokalliolla toimii mm. Honkajoki Oy, joka käsittelee eläinperäisiä sivutuotteita sekä tuottaa raaka-aineita muun muassa eläinravinne- ja biopolttoainekäyttöön.

Ekoteollisuuspuistossa yritykset hyödyntävät toisten yritysten sivuvirtoja ja tuotantojätteitä – toisen jäte on toisen resurssi. Ekoteollisuuspuiston yritykset toimivat kiinteässä yhteistyössä. Puistolle julkaistiin oma kiertotaloutta kuvaava logo maaliskuussa.

Ekoteollisuuspuistona kehittymiseen on täällä erittäin hyvät lähtökohdat, sillä Kirkkokallio perustuu vuosikymmenten yritysyhteistyöhön. Siellä toimii jo useita merkittäviä ja lupaavia teollisia symbiooseja. Ilahduttavaa, että niin Kirkkokallion yritykset, Kankaanpään kaupunki kuin SAMK ovat varmistamassa kiertotalouden tulevaisuutta. –Jukka Teräs, Norrum Oy

Strategiatyössä luodaan visio ja toimenpidesuunnitelma Kirkkokallion ekoteollisuuspuiston kehittämiseksi. Kirkkokallion alueelle halutaan houkutella myös uusia yrityksiä. Työhön osallistuu yritysten lisäksi Kankaanpään kaupungin johtoa sekä SAMKin Pohjois-Satakunta vihreän siirtymän aalloilla -hankkeen asiantuntijoita.

Strategiatyö toteutetaan yhteistyössä asiantuntijayritys Norrum Oy:n kanssa, jolla on vankka kokemus kiertotaloudesta ja ekoteollisuuspuistoista. Strategia valmistuu toukokuun loppuun mennessä. Pohjois-Satakunta vihreän siirtymän aalloilla -hanketta rahoittaa Satakuntaliitto ja EU:n Oikeudenmukaisen siirtymän rahasto JTF.

Lisätietoja

Tomi Kuusimäki, SAMK
044 7106 113, tomi.kuusimaki@samk.fi

Jukka Teräs, Norrum Oy
040 545 0844, jukka.teras@norrum.fi