Rakentamisen Piilaakso luo kestävää teollista tulevaisuutta 

Öinen Kankaanpää kuvattu yläilmoista

Kankaanpää on kestävän ja innovatiivisen rakennusteollisuuden keskittymä, jossa useat yritykset ovat jo vuosikymmeniä kehittäneet rakentamisen menetelmiä, tuotteita ja rakenteita. Kankaanpäällä on hyvät näytöt “rakentamisen Piilaaksoksi”. 

Kankaanpäässä kansainvälisen tason pioneerit valmistavat innovatiivisia materiaaleja, teollisia komponentteja ja ratkaisuja maailman markkinoille. Esimerkiksi Kingspan on maailman johtava rakennusten lämmöneristys- ja julkisivuratkaisujen toimittaja.  

– Vahvuutemme on yli 40 vuoden kokemus ja kehitystyö polyuretaanin valmistuksessa Kankaanpäässä. Täällä on ammattitaitoista ja oikean asenteen omaavaa työvoimaa, maajohtaja Kari Tervola kuvailee. 

Helsingin Sanomissa on 1.11.2021 julkaistu artikkeli, joka pureutuu Kankaanpään mahdollisuuksiin yritysten sijoituspaikkana. Artikkelissa korostetaan keskeistä sijaintia, alueen vahvaa osaamista ja koulutusmahdollisuuksia, toimialojen keskinäistä yhteistyötä ja vastuullista rakennusteollisuutta.

– Paikallinen osaaminen, hyvät logistiset yhteydet ja toimialan keskinäinen vahva yhteistyö on nähty yrityselämälle otollisena maaperänä. Verkostoituminen on paikkakunnalla helppoa, koska yritykset haluavat kehittyä yhdessä, Rajamäki kommentoi.  

Nykyään liiketoiminta tehdään merkittävissä määrin verkossa, jolloin yrityksen ei tarvitse sijaita suurkaupungin ytimessä. Pääasia on, että yhteydet toimivat, niin liikenteen kuin verkonkin puolesta.  

– Kankaanpäässä meillä on koko kaupungin kattava valokuituverkko. Liikenneyhteydet joka suuntaan toimivat, ja kaikki on Kankaanpäässä lähellä: kumppanit, osaajat, kehittäjät ja sidosryhmät, Kankaanpään elinkeinojohtaja Rajamäki tiivistää.    

Tutustu sijoittumismahdollisuuksiin yhdellä silmäyksellä.