Robotisoitko Pohjois-Satakunta, RoPoSa-hanke etsii kiinnostuneita yrityksiä

Robotisoitko Pohjois-Satakunta, RoPoSa-hanke etsii kiinnostuneita yrityksiä

Satakunnan ammattikorkeakoulun RoPoSa-hanke starttaa ja nyt etsitään yrityksiä, joita aihe kiinnostaa.

Robotin asiantuntijoiden havainnot viittaavat siihen, että Pohjois-Satakunnan yritykset hyödyntävät muuta aluetta vähemmän uuden teknologian tuomia mahdollisuuksia ja yrityksillä on selkeitä kilpailukyvyn parantamistarpeita liittyen tuotannon kustannustehokkuuden parantamiseen ja investointien suhteuttamiseen yrityksen kokoon ja takaisinmaksuaikatavoitteisiin. RoPoSa-hankkeen toimenpiteet kohdennetaan juuri näihin toimenpiteisiin.

Robotiikka on kehittynyt huimasti viime vuosien aikana, erityisesti robottien helppokäyttöisyys on parantunut. Markkinoille on tullut muun muassa yhteistyörobotteja sekä eri sovelluksiin räätälöityjä robottiratkaisuja.

Teollisuusrobottien hinnat ovat olleet tasaisessa laskussa niiden keksimisen jälkeen, toki markkinoiden kuumeneminen on näkynyt myös robottien hinnoissa tilapäisinä hintapiikkeinä. Useasti mikro ja pk-yrityksissä tunnistetaan robotisointitarve, mutta investoinnit jäävät toteutumatta jostain syystä. Satakunnan ammattikorkekoulun RoPoSa-hankkeessa pureudutaan tähän ongelmaan muun muassa tuomalla yhteistyörobotteja Pohjois-Satakunnan mikro- ja pk-yrityksiin.

Ota yhteyttä, jos robotisointi kiinnostaa, Satakunnan ammattikorkeakoulun asiantuntijat tulevat käymään yrityksessä ja pohditaan yhdessä ratkaisuja.

Timo Kerminen

timo.kerminen@samk.fi

044 710 3311