Satakuntalaisille yrityksille on avoinna kehittämisavustuksien haku vuoden loppuun asti

Satakuntalaisille yrityksille on avoinna kehittämisavustuksien haku vuoden loppuun asti

Uusi yritysten kehittämisavustuksien hakujakso on avautunut ja rahoitusta on jaossa Satakuntaan viime jaksoakin enemmän, yli 1,6 miljoonaa euroa.

Haku on auki vuoden 2022 loppuun asti ja avustuksia voivat hakea pienet ja keskisuuret yritykset investointeihin tai erilaisiin kehittämishankkeisiin.

Hakujakson aikana sisään tulleet hakemukset pisteytetään ja hankkeet asetetaan pisteytyksen mukaiseen järjestykseen rahoituksista päätettäessä. Rahoitusta myöntää Länsi-Suomessa Keski-Suomen ELY-keskus, mutta paikalliset asiantuntijat Satakunnassa käsittelevät hakemuksia.

Pienin myönnettävä yrityksen kehittämisavustus investoinneissa ja kehittämistoimenpiteissä Länsi-Suomen alueella on pääsääntöisesti 10 000 euroa.

Pääasiallisesti Satakunnassa voidaan myöntää avustusta kehittämistoimenpiteisiin enintään 50 % hankkeen kustannuksista. Investointeihin myönnetään pääsääntöisesti tukea mikro- ja pienyrityksille 20 % ja keskisuurille yrityksille 10 %. Satakunta kuuluu tukialueeseen III. Varmista ehdot aina avoinna olevasta hakuilmoituksesta ja kysy tarvittaessa asiantuntijan neuvoa.

Investointeihin kehittämisavustusta voidaan myöntää uutena hankittaviin koneisiin ja laitteisiin sekä yrityksen omaan käyttöön tulevien toimitilojen rakentamiskustannuksiin.

Kehittämishankkeissa hyväksyttäviä välittömiä kustannuksia ovat palkkakustannukset, ulkopuoliset asiantuntijapalvelut, tuotteiden kehittämiseen liittyvät raaka-aine- ja puolivalmistekustannukset, kansainvälistymistä edistävät näyttelyyn tai messuille osallistumisen kustannukset sekä ulkomaille suuntautuvien matkojen kustannukset.

Avustusta myönnetään hankkeisiin, joilla arvioidaan olevan merkittävä vaikutus yrityksen kasvuun tai uudistumiseen, kansainvälistymiseen, innovaatiotoimintaan tai osaamisen vahvistamiseen, tuottavuuteen, digitaaliseen liiketoimintaan tai ilmastonmuutokseen sopeutumiseen, hiilineutraalisuuden edistämiseen tai energia- tai materiaalitehokkuuteen.

Jos sinulla on idea liiketoimintasi kehittämiseksi tai laajentamiseksi , ota yhteyttä elinkeinopalveluihin, katsotaan asiaasi eteenpäin yhdessä. Rahoituksen hakemisessa auttaa myös ELY-keskusten valtakunnallinen Pk-yritysten rahoitus – kysy neuvoa asiantuntijalta -palvelu puh. 0295 024 800 arkisin klo 9–15.