Satakuntalaisille yrityksille jaossa yli 1,5 milj. euroa kehittämisavustuksia

Satakuntalaisille yrityksille jaossa yli 1,5 milj. euroa kehittämisavustuksia

Satakunnassa on parasta aikaa haettavissa yrityksen kehittämisavustuksia yhteensä yli 1,5 miljoonaa euroa. Haku on auki 30.9.2022 asti.

Avustusta voivat hakea pienet ja keskisuuret yritykset. Kehittämisavustusta voi saada esimerkiksi kone- ja laiteinvestointeihin tai uusien toimitilojen rakentamiseen. Myös avustusta voi saada kehittämishankkeeseen, jolla parannetaan yrityksen kilpailukykyä ja kasvua tai kansainvälistymistä.

Energiatehokkuustoimenpiteiden edistäminen ja kiertotalouteen siirtyminen ovat myös avustuksen piirissä. Pienin myönnettävä yrityksen kehittämisavustus investoinneissa ja kehittämistoimenpiteissä on pääsääntöisesti 10 000 euroa. Hakujakson aikana sisään tulleet hakemukset pisteytetään ja hankkeet asetetaan pisteytyksen mukaiseen järjestykseen rahoituksista päätettäessä.

Pääasiallisesti Satakunnassa voidaan myöntää avustusta kehittämistoimenpiteisiin enintään 50 % hankkeen kustannuksista sekä investointeihin mikro- ja pienyrityksille 20 % ja keskisuurille yrityksille 10 %.

Investointeihin kehittämisavustusta voidaan myöntää uutena hankittaviin koneisiin ja laitteisiin sekä yrityksen omaan käyttöön tulevien toimitilojen rakentamiskustannuksiin.

Kehittämishankkeissa hyväksyttäviä välittömiä kustannuksia ovat palkkakustannukset, ulkopuoliset asiantuntijapalvelut, kansainvälistymistä edistävät näyttelyyn tai messuille osallistumisen kustannukset, tuotteiden kehittämiseen liittyvät raaka-aine- ja puolivalmistekustannukset sekä ulkomaille suuntautuvien matkojen kustannukset.

Avustusta myönnetään hankkeisiin, joilla arvioidaan olevan merkittävä vaikutus yrityksen kasvuun tai uudistumiseen, kansainvälistymiseen, innovaatiotoimintaan tai osaamisen vahvistamiseen, tuottavuuteen, digitaaliseen liiketoimintaan tai ilmastonmuutokseen sopeutumiseen, hiilineutraalisuuden edistämiseen tai energia- tai materiaalitehokkuuteen.

Ota yhteyttä elinkeinopalveluihin, katsotaan asiaasi eteenpäin yhdessä. Rahoituksen hakemisessa auttaa myös ELY-keskusten valtakunnallinen Pk-yritysten rahoitus – kysy neuvoa asiantuntijalta -palvelu puh. 0295 024 800 arkisin klo 9–15.