Ravintoloiden kiertotalouden edistäminen

Ravintoloiden kiertotalouden edistäminen

Matkailun kehittämiskeskus järjestää ravintoloiden kiertotalouden edistämiseksi opintokokonaisuuden, joista ensimmäinen tilaisuus on 10.4. Tapahtuma järjestetään Gastronord 2024-messuilla Tukholmassa, josta se striimataan osallistujille. Ilmoittautuminen ja tarkempi sisältö löytyy linkistä.

Webinaarit järjestetään englanninkielellä, ja puhumassa on huippuasiantuntijoita Suomesta, Ruotsista ja Latviasta. Kolmannessa webinaarissa on maakohtaiset puheenvuorot, jossa kuullaan yksi puheenvuoro myös suomeksi.

Suurin este ravintoloiden kiertotalouden muutoksessa on tiedon ja taitojen puute. Ce4Re-hankkeessa on räätälöity ravintoloiden kiertotalouteen liittyvä koulutuspaketti, joka helpottaa ravintoloiden matkaa kohti kestävämpää tulevaisuutta. Webinaarit liittyvät kiertotalouden perusteisiin, menusuunnitteluun, hävikin sekä jätteen ehkäisyyn ja vähentämiseen ja kestävään sekä vastuulliseen viestintään ja markkinointiin.

Muut koulutuspakettiin kuuluvat koulutukset ovat seuraavasti, voit ilmoittautua tästä linkistä.

  • 15.4. Kiertotaloutta menusuunnitteluun
  • 22.4. Hävikin ja jätteen ehkäisy ja vähentäminen ravintoloissa
  • 29.4. Ravintoloiden kestävä ja vastuullinen viestintä ja markkinointi